Gebruikersnaam:    Wachtwoord:   
center-left.png center-right.png
Navigatie
blue-btm-left.png blue-btm-right.png
De Dirigent

Op het nieuwjaarsconcert van 15 januari 2017 hebben we afscheid genomen van Patrick Spelthaen.

Brass Band Merum heeft Theo Wolters als dirigent aangesteld. Maurice Daemen zal op diverse gelegenheden ook als dirigent aantreden.

Theo Wolters

Theo Wolters werd geboren in 1955 als jongste telg van een grote muzikale familie. Op jonge leeftijd begon hij met het bespelen van de trompet bij de plaatselijke muziekvereniging waar zijn vader dirigent was. Hij studeerde vervolgens trompet aan het conservatorium van Maastricht, waar hij in 1979 cum laude afstudeerde.

Al tijdens zijn studie was hij van 1975 tot 1979 als 1e trompettist werkzaam bij het Overijssels Pilharmonisch Orkest en de Essener Philharmoniker (Duitsland). Daarna was hij tot 2008 werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam.

Naast zijn orkestcarrière nam hij directielessen bij Piet Stalmeier en Roberto Benzi.

Sinds 1998 werkt Theo als gastdirigent regelmatig samen met o.a.
Staatsphilharmonie Kosice (Slowakije),
Tblisi Symphony Orchestra,
“George Enescu” Bukarest Philharmonic Orchestra,
National Radio Orchestra of Romania,
Bucheon Philharmonic Orchestra Seoul,
Korean Symphony Orchestra,
Wonju Philharmonic Orchestra,
Daegu Symphony Orchestra (Zuid-Korea),
Nordwestdeutsche Philharmonie,
Neue Philharmonie Westfalen,
Die Nürnberger Symfoniker,
Limburgs Symfonie Orkest,
Nederlands Promenade Orkest,
Residentie Orkest,
Ballet Orkest Amsterdam,
Koninklijk Concertgebouworkest.

Maurice Daemen

Maurice Daemen is geboren op 19 juli 1968 in Heerlen. Na de middelbare school studeerde hij aan het Maastricht’s Conservatorium het vak Bugel bij Gerard Hamers (lid van het Groot Harmonie Orkest der Gidsen te Brussel). Bij Gerard Hamers behaalde hij zowel het diploma Docerend Bugel alsook het diploma Uitvoerend Musicus Bugel, waarmee hij in laatstgenoemde richting als eerste in Nederland met uitstekend resultaat afstudeerde. Later volgde Maurice lessen bij Theo Wolters, Rudiger Baldauf en Frits Damrow.

Als bugelist was hij jarenlang actief bij Brassband Limburg, waarbij hij als solist dikwijls voor het voetlicht trad. Tot 2003 was Maurice ook als bugelist verbonden aan fanfare ‘Eensgezindheid’ te Maasbracht. Regelmatig speelt hij in het professionele koperensemble ‘Flexible Brass’ en het Nederlands Fanfare Orkest te Amsterdam.

Als solist is Maurice met regelmaat te gast bij diverse Hafa-orkesten. Zijn muzikaal talent is te beluisteren op een aantal CD opnamen met diverse orkesten. In 1999 mocht hij als bugelist meewerken aan een nieuwe methode voor klein-koper van muziekuitgeverij De Haske te Heerenveen.

Als klein-koper docent was Maurice van 1991 tot 2000 werkzaam bij Stichting Kreato te Thorn. Momenteel is Maurice werkzaam bij Muziekschool ARTAMUSE en verzorgt hij regelmatig bugelworkshops bij HAFA verenigingen en op muziekscholen.

Tijdens zijn studie bugel aan het Maastricht’s Conservatorium volgde Maurice ook de opleiding Orkestdirectie bij Jan Stulen. Tijdens deze studie dirigeerde hij bij diverse ad-hoc ensembles en de studentenorkesten van Nijmegen en Leiden, de meest uiteenlopende composities. Zo dirigeerde hij de Limburgse premières van composities van de hand van Hamburg en Gorecki. Na het behalen van het diploma Orkestdirectie volgde Maurice directie lessen bij Pierre Kuijpers. Sinds 1993 is hij actief als dirigent bij diverse orkesten en bewerkte hij in die hoedanigheid diverse werken voor fanfare -en harmonie orkest.

Tijdens de prestigieuze internationale dirigentenwedstrijd van het WMC in 2001, wist hij zich te kwalificeren voor de 2de ronde. Naar aanleiding van deze wedstrijd, waarbij hij werkte met harmonie ‘St. Jozef ’ Kaalheide, besloot dit orkest hem als dirigent aan te trekken.

purple-btm-left.png purple-btm-right.png
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blue-btm-left.png blue-btm-right.png
Facebook
blue-btm-left.png blue-btm-right.png
Nieuwste albums
albums Double Brass Concert 2016
albums Galaconcert Kathedraal Roermond 2013


blue-btm-left.png blue-btm-right.png
centerb-left.png centerb-right.png
center-left.png center-right.png
centerb-left.png centerb-right.png